12 Temmuz 2012 Perşembe

Dönerci Sadık Usta - Yaprak Et Döner - Yusufpaşa / Fatih / İstanbul

Merhaba Sevgili Dostlar,

2012 yılında "Realist Gurme" ismiyle yaptığım ufak denememin ardından, amatör ruhumu hiç kaybetmeden ama daha bir profesyonel bir anlayışla kaldığımız yerden devam ediyor olacağım.

Her ne kadar daha içerik paylaşmaya başlamasam da, üzerinde çok sıkı çalıştığımı söylemek isterim ve sizleri de yapacağım paylaşımları takip etmek üzere yeni sayfama bekliyorum. Gelmezseniz kırılmam :)

Yeni sayfam: GEZMECE BUNLAR ismi ile yayında olacak. "Gel Vatandaş Gel" çığırtkanlığıyla, 9-6 arası dört duvar arasına sıkışmış ama hep yollara düşme isteği ile kıpır kıpır olan Gezgin Ruhlu insanlara ulaşmayı hedefliyorum.

Sizleri Bu serüvenime ortak olmaya davet ediyorum.

Facebook: https://www.facebook.com/GezmeceBunlar 

Instagram: https://www.instagram.com/GezmeceBunlar

Twitter: https://twitter.com/GezmeceBunlar

Youtube: https://www.youtube.com/GezmeceBunlar

Ve... 

Yazılarımızla ve zengin içeriği ile çok yakında Web Sitem



Bu blogda 4 sene önce tanıştığım ve artık sabah ve akşam dinlemekten vazgeçemediğim Radyo Yapımcısı ve Programcısı Nihat Sırdar'dan öğrendiğim bir mekanı tanıtacağım. Mekan benim size daha evvel paylaştığım DönerBank tarzı bir yer. çok az bir fark ile bir tık ötede bir mekan.

Mekandan önce Türkiye'nin bir çoğunluğu bilir ama ben yine de vefa borcu sayarak, Nihat Abinin program saatlerini hatırlatmak isterim. 89.2 Alem FM frekansında Hafta içi her gün Sabah 07:00-09:00 saatleri arasında Nihat'la Muhabbet ve akşam 18:00-20:00 saatleri arasında Sivri ile yaptığı Nihat'la Sivrisinek programları ile hayatımıza güzellik katıyor kendisi. Gün gelir okursan nacizhane blogumuzu Sevgiler Saygılar Nihat Abi.

Artık mekanı tanıtmaya başlayabiliriz. Mekan Haseki, Çapa ve Aksaray civarlarında canınız güzel bir döner yemek isterse gideceğiniz tek yer bence. O zaman önce sizlere nasıl gideceğinizden bahsedelim


Yusufpaşa tramvay istasyonu ve yusufpaşa otobüs durağının orada, Ziraat Sigorta ve Emeklilik binasını görürsünüz. İşte o binanın olduğu tarafa geçtiğinizde Fatih Belediyesi Şelale Park Tabelasını görürsünüz. Park dediğine aldanmayın bir iki düzenleme ile güzelleştirilmiş bir alandır orası. işte tam o noktada böyle 15-20 basamaktan oluşan bir merdiven vardır. O merdivenleri çıkıp hiç sapmadan devam ettiğinizde toplasanız 5 metre bile gitmeden sağda Dönerci Sadık Usta'yı göreceksiniz. Zaten önüne attığı ve masa ve sandelyelerden ve kalabalıktan doğru yer olduğunu anlarsınız.


Sadık Usta'nın önünde bahsettiğim kalabalık ise aşağıdaki şekilde oluyor. :)


Hem kalabalık hemde mekan açısından bakarsak; Aslında Sadık Usta Böyle çok dar bir sokakta bulunan bir mekan. Mekanın birde böyle kot farklı ve merdiven ile inilen yarı bodrum kapalı bir yeri de var ve ufak değil. yani nerden baksanız 7-8 masa ile hizmet veren bir kısım. Dönerin takıldığı yerin hemen yanından oraya geçebiliyorsunuz. Dönerin olduğu yer fotoğrafta gördüğünüz küçük oda gibi bir yer. Bir kere daha kanıtlanıyor ki, Lezzetli yerler sokak arası ve küçük yerler :) Genel görüntüsü ile ise mekan aşağıdaki gibi yer işte.


Mekanda sadece döner var. İsterseniz pilavda veriliyor. Ama mekanda Sadece Yaprak et döner var. İster ekmek arası ister porsiyon yiyebilirsiniz.


Genelde kebapçıların kullandığı kıymadan yapılan o kıyma dönerlerden değil. Bildiğin halis muhlis Yaprak döner. İsterseniz biraz daha yakına girelim :)


Ben tabi aç bir adam olarak siparişimi 3 Parça denilen yarımdan büyük olan ekmek arası dönerden kullanıyorum. Burada da döner ekmeğin arasına bocalama atılmıyor. İtina ile dizilerek geliyor.


İşte 3 parça dediğimiz olay bu şekilde oluyor. Tabii önemli olan içi.


Dönerler böyle oldukça güzel bir incelikte kesilmiş şekilde ekmeğe itina ile dizilerek geliyor. İçine garnitür olarak ise görüldüğü üzere domates ve biber konuluyor. Masalarda turşuluk süs biber ve pul biber bulunuyor. 
Tadına gelince; yağı ve tuzu oldukça güzel ve hatta tam benim damak zevkime göre. Ben ek olarak Ekmeği dönerin yağına bandırıyorum ve döner gelince de biraz tat vermesi açısından pul biber ekliyorum. Ama çok değil böyle koklatıyorum pul biberi. Tadı konusunda fazla söze gerek yok. Zaten referans sağlam yerden :)

Mekanla ilgili tüyo vermeye gerek yok. Ama Fiyat listesini bu sefer yazmak yerine fotoğraf çektim onu ekliyorum. Ama son anda aklıma geldi. Ayran alırsanız Açık ayran alın. Ayranları çok güzel.

Fiyat listesi aşağıdaki gibidir. Ve bence gezip gördüğüm yerleri kıyaslayınca oldukça makul fiyatları var.



Geldik cümlelerimizin sonuna. Gelenek olduğu üzere bu bloğumuzu da birine armağan ediyoruz ve haliyle bu isim, bu mekanı tanımamıza vesile olan Canımız Ciğerimiz Nihat Sırdar Abimiz oluyor. :)

3 yorum:

  1. yahu çok hoş bir blog olmuş bu. ma daha çok yer gezmen lazım takdir edersin ki, böyle yemelik içmelik blog açmanın da br maliyeti var.

    Tavsiye de veriyim mi? Panaroma İstanbul civarındaki Merkez Efendi Köftecisi... Hem tarihi hem leziz;)

    Ben takipteyim, çünkü yazdığın yerler hep gezdiğim yerler. Yani o kadar şık restorantlarda yemek yiyoruz iyi hoş da, çoğumuzun canı da içtikten sonra 2 tane ıslak hamburger yemek istemiyor mu ;)

    YanıtlaSil
  2. sabah geldim bir baktım trafik coşmuş. Ben ne oluyor durumundayım. kendimi youtube da videosu 1 milyon izlenen halk kahramanı gibi hissettim. Nihat abiye yazdıgım mesajı retweet etmiş :) hiç böyle bir şey beklemiyordum işin açıkcası. tekrardan teşekkür ederim kendisine.

    Ayrıca gamze teşekkür ederim. Ben biraz böyle yürüyerek yeni yerler keşfetmeyi seven birisiyim. arkadaslarımın ısrarı ile yazmaya başladım. Yazılacak mekan coktu ama fotograf sorunsalı vardı. Bir tane makine alınca hem gezme hem de fotograflar geldi ve yazmalarım sıklaştı ve sıklaşacak. :)

    Tamam ıslak hamburgeri senin için yazarız. zaten bana çok yakın.

    YanıtlaSil
  3. ben de Nihat Abiden geldim ...Iğdır'da yediğim lezzetli döneri
    İstanbul 'da bulamadığımdan döner yiyemiyorum.. Dönerci Sadık Usta 'ya bir gün muhakkak gideceğim.

    YanıtlaSil